Fietsen

Op een A-merk stadsfiets of e-bike een paar uur alle moois van West-Friesland ontdekken.

Fiets door Hoorn, naar de bollenvelden of rijd naar Enkhuizen of Medemblik en geniet! West-Friesland biedt zoveel moois. We kennen de omgeving op ons duimpje en slaan niets over. Ben je een natuurliefhebber? Boek dan onze speciale “groene” tour en rijd door het stille achterland, de groene weiden en in het voorjaar naar de bollen. Fiets mee en ontdek wat je nog niet wist van het natuurlijke West-Friesland. Of rijd naar Volendam en Edam en weer terug via prachtige dorpjes als Scharwoude en Oosthuizen.

Wij hebben de beschikbaarheid over e-bikes en stadfietsen of fiets je samen op een stoere tandem?

Een fietstour op maat is vanzelfsprekend altijd mogelijk.

 

waag-en-raadhuis-de-rijp

De Koggentour

De Koggentour is een afwisselende fietstocht door De Beemster en de West-Friese Wester-Koggen. Met wijdse vergezichten over landerijen, bollenvelden, het Markermeer en het IJsselmeer. We starten in Hoorn en hierna volgen al snel pittoreske plaatsjes als De Rijp, Graft, Opperdoes en Schellinkhout.

Tour De Gouden Driehoek

De historische steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen vormen met elkaar de “Gouden Driehoek”. In de Gouden Eeuw bloeiden deze steden op en waren hun havens belangrijk voor de handel. Vandaag de dag kun je nog veel sporen van die tijd terug zien en dat maakt het de moeite waard om een bezoek aan deze steden te brengen. Je kunt met ons deze driehoek fietsen, er wordt gestopt voor een drankje onderweg (of neem onze picknickmand mee!) maar ook wordt de tour aangeboden in combinatie met de Stoomtram. Fiets bijvoorbeeld met ons van Hoorn naar Enkhuizen en Medemblik en neem daarna de Stoomtram terug!

glowing-sunset-in-enkhuizen-costas-ganasos-photography

De Groene Tour

Deze speciale tour rijdt door het stille achterland, de groene weiden en de bijzondere natuur rondom Hoorn. We nemen je mee langs De Hulk en gaan op zoek naar de bijzondere flora en fauna in de omgeving. We spotten misschien de Waterral en de Herfstrietboorder, de inktzwammen of de grote zandkool. Fiets mee en ontdek wat je nog niet wist van West-Friesland.

input
ontdek-volendam-tijdens-een-dagje-uit-of-weekendje-weg-2560x1100

Fietstour Volendam

De rit vanaf Hoorn naar Edam en Volendam  en terug is een prachtige tocht van ongeveer 40 kilometer. Je rijdt langs gezellige dorpen en steden en het mooie landschap van gemeente Waterland. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op het Markermeer en de vele bezienswaardigheden die deze regio te bieden heeft.