Wandelen

Hoorn van dichtbij

Laat ons je het verhaal van Hoorn vertellen. We hebben natuurlijk onze mooie historische standaardtours maar wist u dat we deze makkelijk en graag aanpassen aan uw wensen?

Het veelzijdige Hoorn heeft het allemaal. De havenstad ligt direct aan het  Markermeer, vroeger de Zuiderzee, en is bekend vanwege het rijke VOC-verleden. In de prachtige binnenstad van Hoorn vind je meer dan 300 rijksmonumenten waarvan een groot deel haar oorsprong vindt in de Gouden Eeuw. Naast de monumentale panden heeft de stad gezellige havens, verborgen hofjes, oude pakhuizen, het West-Fries Museum, heerlijke terrasjes en nog veel meer. Wij laten je alles zien. Maak hieronder je keuze of mail ons voor een tour op maat.

IMG_1079

Gouden Eeuw wandeling

Dé historische Gouden Eeuw wandeling rondom de haven van Hoorn.

Een mooie wandeling door het verleden van Hoorn, dat biedt deze historische gouden eeuw stadstour! Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis van de Hoornse straatjes, afgewisseld met prachtige gevelkunst.

In de gouden eeuw was Hoorn een zeer welvarende stad. Hoornse schepen waaierden uit over alle wereldzeeën en dreven handel van Kaap de Goede Hoop tot Kaap Hoorn. De Verenigde Oost-Indische Compagnie heeft voor veel van deze monumenten gezorgd. Wij nemen je graag mee in onze unieke stad aan het water. Laat je verrassen!

Monumenten-wandeling

Wandelen langs de meest in het oog springende monumenten van Hoorn

Deze stadswandeling laat je proeven van de cultuurhistorie van Hoorn, een stad met oude pakhuizen en mooie onderhouden havens. Let vooral ook op de mooie gevelstenen die je onderweg tegen komt.

We wandelen via de Roode steen, naar de oude haven met de Hoofdtoren. Onderweg zien we authentieke pakhuizen en  dijkhuisjes. We bezoeken de nog als enige overgebleven stadspoort om onze weg te vervolgen door het middeleeuwse stratenplan.

Mariatoren of Kruittoren
IMG_1088

Speurtocht voor de kinderen

Hajo en Rolf staan klaar om aan boord te gaan van de Nieuw Hoorn naar Oost-Indië.  Padde komt ze uitzwaaien en valt aan boord in slaap… Onbedoeld maakt hij de reis mee en de drie kameraden beleven veel avonturen. Maar weten jullie dat er ook nog een vierde jongen mee zou gaan?  Schipper Bontekoe staat op de kaai en wil graag vertrekken maar nog niet iedereen is aan boord! Help jij de Scheepsjongens van Bontekoe hun vriend op tijd te vinden voordat de boot vertrekt?

Ga op speurtocht door het mooie Hoorn. Door de letters in het juiste vakje te zetten, weet je hem terug te vinden in de stad. Misschien is hij wel dichterbij dan je denkt? Als je alles goed hebt geraden krijg je een heerlijk ijsje bij inlevering van de speurtocht.

Kaasmarkt Edam Tour

Bezoek deze maand de iconische kaasmarkt in Edam! Met keuze uit een van onze vele apparaten geniet u van een unieke ervaring. Deze historische markt, die elke zomer duizenden bezoekers trekt, biedt een unieke kans om terug te reizen in de tijd.